miércoles, 3 de febrero de 2016

DE SANT JULIÀ DE VILATORTA A PUIG L'AGULLA


DADES ÚTILS:
  • Lloc de Sortida: Sant Julià de Vilatorta
  • Lloc d'Arribada: Sant Julià de Vilatorta
  • Distància recorreguda: 11,09km
  • Temps amb parades: 2h 28min
  • Desnivell positiu: 457 metres
  • Dificultat: Baixa

Perfil elevació


COM ARRIBAR DES DE VIC:




DESCRIPCIÓ DE LA RUTA:
La ruta d'avui no presenta cap dificultat tècnica. Nosaltres hem deixat el cotxe a la sortida del poble de Sant Julià de Vilatorta en un aparcament gratuït localitzat a la banda esquerra de la carretera BV-5201 (carretera direcció Sant Sadurní d'Osormort.

Els primers 50 metres els fem pel costat de la carretera que va cap a Vilalleons, la BV-5202. El primer trencant que hi ha a l'esquerra trobem el primer indicador de la sortida.


Indicador del Castell de Sant Julià

D'es d'aquí enfilem cap al castell que queda just damunt nostre. Pugem pel mig dels arbres per una pujada força brusca, però molt curteta. Abans d'arribar al castell ens trobem amb la primera font del dia.


La Font d'en Pau

Així dons acabem de pujar al castell. Està pràcticament en ruines, però les parets que queden en peu son força imponents. Un cop aquí, només haurem de seguir els cartells que anirem trobant i les marques del GR blanques i vermelles fins arribar a Puig l'Agulla.


Castell de Bellpuig

Primer cartell indicador de Puig l'agulla


Ja a l'altura del km 3 una mica apartat del camí ens trobem amb una pedra amb una forma molt curiosa. Uns metres més endavant topem amb l'últim cartell que ens indica el desviament cap a la Font de la Riera. Nosaltres hem decidit que la visitarem un cop retornem de Puig l'Agulla.

"Bolet"


Desviament font de la Riera. L'agafem quan tornem en sentit invers


En aquest punt seguim recte. El camí que seguim és preciós, ple de lloses i amb una vegetació molt bonica. Trobem un parell d'indicadors més,  passem un encreuament el qual nosaltres seguim de rete i un 1'5km més endavant ens trobem a Puig l'Agulla. El primer que trobem és el restaurant i la seva terrassa. Just al costat i ha el Santuari. 

Fem una volta per davant i decidim baixar just a sota de la terrassa a fer el xafarder a la font que hi ha amb el mateix nom que el restaurant.

Restaurant i Santuari de Puig l'Agulla

Font de Puig l'Agulla

Després d'assentar-nos una estona i menjar-nos uns fruits secs i hidratar-nos decidim començar la tornada pel mateix camí on hem vingut. Sobre el km 8,5  agafem el trencant descrit anteriorment que ens porta cap a la Font de la Riera. El camí de la font transcorrer paral·lel al camí que hem pujat anteriorment.

Just abans de la font, travassem la C-25, ara per sota, fent cas a la direcció que ens marca un indicador de la font. Just després ens la trobem. L'indret havia de ser molt bonic uns anys enrere. Ho segueix essent, però ha perdut una mica la màgia que segurament tenia degut a la construcció del pont de l'eix transversal que queda just al costat.

Indicador font

Font de la Riera

Font de la Riera

La tornada fins a Sant Julià està perfectament marcada. Només cal seguir de recte i de nou paral·lels per trobar de nou el camí on hem fet els primers quilòmetres de la ruta.

MAPA TRACK WIKILOC: Clica aquí




Powered by Wikiloc

No hay comentarios:

Publicar un comentario